Dirigent

Koen Lamberechts groeide op in een gezin waar musiceren gewoon deel uitmaakte van de opvoeding. Vader Lamberechts richtte onder de auspiciën van de Halewynstichting de Johannes Ockeghem jeugdmuziekschool op te Sint Amands aan de Schelde. Zingen, blokfluiten, kromhoorns, vedels en gamba’s bespelen infiltreerden spelenderwijs in hun leven.
Het was de ongemeen boeiende tijd van het Alariusensemble met de broers Kuijken, de
jonge Frans Brüggen, Nicolaus Harnoncourt en anderen die een nieuwe beweging in de
interpretatie van ‘oude muziek’ op gang brachten.





Koen Lamberechts studeerde later contrabas aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen bij Robert Stevens en vervolmaakte zich nadien bij Etienne Siebens.

Hij speelde jarenlang bij de Musici Academici van Dejan Mijajev en bij tal van andere gezelschappen waaronder als meest opmerkelijke misschien wel Het Etherisch Strijkersensemble Parisiana. Een succesvol zootje ongeregeld o.l.v. wijlen theatermaker Erik Devolder, veelgevraagd op talrijke theaterfestivals over heel Europa.

Na een carrière als copywriter en Creative Director in de reclamewereld, is hij vandaag aan de slag als Marketing & Communications Director en uiteraard als bezieler van een groep die hem zéér na aan het hart ligt…Jardindesvoix.